De Algemene Periodieke Keuring is verplicht in heel Europa en is bedoeld om de veiligheid van alle weggebruikers en het milieu te verbeteren.
Rijdt uw auto op benzine of heeft uw auto een (deels) elektromotor en is deze nog niet eerder gekeurd, dan moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze eerste keuring moet uw voertuig in de vier jaar daarna één keer per twee jaar gekeurd worden. Na deze periode (dus acht jaar na de eerste toelating op de weg) is een jaarlijkse APK keuring verplicht.
Als uw auto op diesel of LPG (gas) rijdt, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Een keuring bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Verkeersveiligheid: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Milieu: Uitlaatgassen
  • Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kentekenplaten en de gebruikte brandstof.
  • roetmeting (voor dieselmotoren) of een viergasmeting (voor LPG- en benzinemotoren met een geregelde katalysator).

Rovo Carcleaning, Fashion – Tyrecenter kan voor u de APK-keuring van uw auto uitvoeren, zeker in combinatie met een servicebeurt. Neem daarom even contact op met ons voor de mogelijkheden. Indien u de APK-keuring bij ons uit uitvoert, krijgt u jaarlijks een reminder van ons.