Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruiker(s) dient u uw bandenkeuze aan te passen aan de weersomstandigheden. Dat betekent zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter.

Zomerbanden:
In de zomer stijgen de temperaturen en ook de temperatuur van het asfalt. Veel mensen maken in dit seizoen lange (vakantie)ritten. Dit eist veel van uw auto en de banden. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7°C. Het is belangrijk de banden tijdig te wisselen.

Winterbanden:
In de winter wordt veel gevraagd van uw auto en de banden. De banden moeten ervoor zorgen dat uw auto grip houdt op de weg onder veranderde weersomstandigheden. Het advies is om voor winterbanden te kiezen als de ‘R’ in de maand zit.

Rovo Carcleaning, Fashion – Tyrecenter kan uit een breed assortiment van de beste kwaliteit zomer- en winterbanden van alle grote merken leveren. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Neem dan contact op via telefoonnummer 0318-611411 of kom even bij ons langs.